Inloggen

OMS steunt het gebruik van vragenlijsten om patiënten goed te informeren over implantaten

dinsdag 9 december 2014 14:00
In Tros Radar gisteren stond de ondeugdelijke keuring voor toelating van nieuwe medische hulpmiddelen voor de tweede keer centraal. In de uitzending van vorige week werd aangetoond hoe Europese keuringsinstanties een mandarijnennetje eenvoudig goedkeurden als bekkenbodemmatje. In de vervolguitzending gisteren ging het vooral over de gevolgen voor patiënten. Ook de Orde van Medisch Specialisten (OMS) kwam aan het woord.
 
De CE-markering voor toelating van nieuwe medische implantaten op de markt is volstrekt onvoldoende. Het is schokkend dat artsen er niet vanuit kunnen gaan dat er veilige medische hulpmiddelen op de markt komen, aldus Marcel Daniëls, bestuurslid van de OMS. 
“Dat is verschrikkelijk, verschrikkelijk in de eerste plaats voor patiënten. Want je zal maar een implantaat hebben waarvan je je afvraagt: wat gaat mij dat in de toekomst brengen? Maar ook voor de dokters is het een ramp. Een dokter moet erop kunnen vertrouwen dat als hij een implantaat inbrengt in een patiënt, dat gewoon een goed product is,” vervolgt Daniëls.
www.orde.nl/...-gebruik-van-vragenlijsten-om-patienten-goed-te-in.html