Inloggen

1000e patient geincludeerd in studie naar duur antistolling behandeling

Bron: UMCUtrecht • donderdag 22 juni 2017 21:05

Is bij patiënten na een dotter van het hart een kortere duur van antistolling behandeling mogelijk? In de Resolute versus Cre8 stent studie (ReCre8) wordt deze centrale vraag onderzocht. De studie is opgezet door dr. Pieter Stella, interventie cardiologie van het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum.

In de studie onderzoekt de interventiegroep patiënten die een dotterbehandeling moeten ondergaan. Na een dotter- en stentbehandeling zijn sterke bloedplaatjesremmers nodig om de kans op afsluiting van een stent te voorkomen. Het doel van de studie is het aantonen van de veiligheid van korte-duur-behandeling met plaatjesremmers met zodoende minder kans op bloedingscomplicaties zoals maag of hersenbloedingen te krijgen. Daarnaast wil de groep beoordelen of er verschil is in resultaten tussen het gebruik van een stent mét polymeren (de Resolute™) of zonder polymeren (de Cre8™)

1.500 patiënten
Voor de studie moeten totaal 1.500 patiënten geïncludeerd worden. De interventiegroep hoopt  nog voor eind juni de laatste patiënten geïncludeerd te hebben. Het eerste resultaat kan dan in najaar 2018 worden gepresenteerd en gepubliceerd. De heer Paolino was de 1000e patiënt die geïncludeerd is. Hij werd samen met de betrokken medewerkers in de bloemetjes gezet (zie foto)

Samenwerking centra
Naast het UMC Utrecht Hart- en vaatcentrum nemen het National Institute of Cardiac Surgery and Interventional Cardiology Luxembourg en het Zuyderland Medisch Centrum Heerlen deel aan de studie. De studie verloopt voorspoedig. Dit is mede te danken aan de goede samenwerking tussen de verschillende centra en binnen het UMC Utrecht, tussen de verschillende afdelingen zoals de R&D, de Hartkatheterisatiekamers, de dagbehandeling, de hartbewaking en afdeling cardiologie.

www.umcutrecht.nl/...000e-patient-geincludeerd-in-studie-naar-duur-ant