Inloggen

NHG en IVM intensiveren samenwerking

Bron: Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) • zaterdag 6 september 2014 18:28

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) gaan hun informatieaanbod voor huisartsen nog beter op elkaar afstemmen. Om dit kracht bij te zetten tekenden zij vandaag een officiële samenwerkingsovereenkomst.

Bij zowel het NHG als het IVM staat het bevorderen van de kwaliteit van de farmacotherapie hoog in het vaandel. Om de huisarts hierbij te ondersteunen, ontwikkelen zij hiervoor ieder een eigen aanbod aan producten. Zoals het NHG zijn NHG-Standaarden, Farmacotherapie voor de huisarts, e-learnings voor zowel huisarts als POH, programma's voor individuele nascholing (PIN's), groepsnascholingen, webcasts en patiëntenvoorlichting. En het IVM zijn FTO-materialen, e-learnings, Medicijnjournaals en voorschrijfindicatoren voor huisartsen.

FTO-materialen afgestemd op nieuwe NHG-Standaarden
Op dit moment stemmen het NHG en het IVM de keuze van FTO-onderwerpen en nieuwe voorschrijfindicatoren al op elkaar af. Met het intensiveren van de  samenwerking hopen beide organisaties dat ook te doen voor hun andere producten. Zo zal het IVM vanaf komend jaar de thema's voor nieuwe FTO-materialen afstemmen op het uitkomen van nieuwe NHG-Standaarden. Daardoor kunnen huisartsen direct na het uitkomen hiervan in het FTO aan de slag met het maken van praktische afspraken met collega's en apothekers. Ook gaan beide organisaties op het gebied van e-learnings en nascholingen intensiever met elkaar samenwerken. In de samenwerkingsovereenkomst wordt ook de mogelijkheid opengelaten om gezamenlijk materialen te ontwikkelen en uit te geven.

www.medicijngebruik.nl/nieuws/detail/20216