Inloggen

Kijksluiter goede aanvulling bij goed gebruik medicijn

Bron: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) • zaterdag 12 november 2016 23:42

In Den Haag is vandaag de Kijksluiter aangeboden aan Prof. Dr. Bert Leufkens van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Marcel van Raaij van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Carl Jakobs van de Consumentenbond. Voor het CBG is dit initiatief een goede aanvulling op de officiële bijsluiter.

De Kijksluiter bestaat uit een digitale bibliotheek met ruim 1000 animatievideo’s. Deze gaan over medicijnen die veel mensen gebruiken, bijvoorbeeld pijnstillers, bloeddrukmiddelen en inhalators. De Kijksluiter legt informatie uit de officiële bijsluiter in spreektaal en animaties uit.


Kijksluiter is aanvulling op papieren bijsluiter
De Kijksluiter is een goede aanvulling op de papieren bijsluiter en helpt patiënten ook om hun medicijn goed te gebruiken. Een medicijn is immers alleen een goed medicijn als het goed wordt gebruikt. Het CBG is de bron voor de officiële gebruiksinformatie van alle medicijnen die in Nederland op de markt zijn. In de CBG Geneesmiddeleninformatiebank staat voor elk medicijn de bijsluiter voor patiënten én uitgebreide productinformatie voor artsen en apothekers.

www.cbg-meb.nl/...jksluiter-goede-aanvulling-bij-goed-gebruik-medicijn