Inloggen

Door nieuwe pijnstillingsmethode kan patiënt sneller uit bed

Bron: Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen • zaterdag 19 augustus 2017 14:29

Na een leveroperatie krijgen patiënten in Máxima Medisch Centrum (MMC) voortaan een katheter in het wondgebied voor pijnstilling. Dit meldt Skipr.



Tot op heden gebeurde dit via een ruggenprik of morfinepomp. De nieuwe procedure gaat sneller, waardoor de ligtijd op de OK verkort wordt. Verwacht wordt dat de lokale pijnstilling zorgt voor een sneller herstel. Patiënten kunnen eerder uit bed komen en de urinekatheter kan sneller verwijderd worden, waardoor het risico op complicaties verkleint en men eerder naar huis kan. De effectiviteit van deze pijnstilling is gelijk aan die van de ruggenprik.


Eerder naar huis
De nieuwe procedure neemt minder tijd in beslag dan het inbrengen een epiduraalkatheter (ruggenprik), aldus een woordvoerder. Hierdoor is minder tijd op de OK nodig. Bovendien zijn patiënten dankzij de lokale pijnstilling zelfstandiger; zij hebben minder ondersteuning nodig van medewerkers op de verpleegafdeling. Leverchirurg Wouter Leclercq verwacht bovendien dat patiënten eerder naar huis kunnen om te herstellen van de zware operatie.

www.vereniginginnovatievegeneesmiddelen.nl/...n-patint-sneller-uit-bed