Nieuws

Maastunnel vanaf 3 juli deels dicht

Met de auto via de Maastunnel van noord naar zuid rijden, is vanaf maandag 3 juli niet meer mogelijk. De afsluiting duurt twee jaar.

Erasmus MC - 16 jun 2017

Verscherpt toezicht Stichting Insula Dei Huize Kohlmann beëindigd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht voor Stichting Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem beëindigd. Volgens de inspectie voldoet de zorg aan de normen.

IGZ - 16 jun 2017

Journalist Akyol bedreigd om documentaireserie over Turkije

Schrijver en journalist Özcan Akyol wordt ernstig bedreigd vanwege zijn documentairereeks 'De neven van Eus'. 

Trouw - 16 jun 2017

Verdriet en woede in Notting Hill

Inwoners rond de uitgebrande Londense Grenfell-toren zijn woedend. Op de private beheerder die gemeenschapsgeld niet uitgaf aan sprinklers, maar aan cosmetische ingrepen.

Trouw - 16 jun 2017

Mag vergelding een rol spelen bij de straf voor jonge daders?

Bij tieners die gruwelijke daden plegen, ligt de nadruk in het strafsysteem op heropvoeding. Maar mag vergelding ook een rol spelen als de verdachten nog maar 14 jaar zijn?

Trouw - 16 jun 2017

Minder criminaliteit, meer armoede: tien jaar Nederlandse kinderrechten

Hoe staat het met de rechten van het kind in Nederland? Tien jaar geleden zetten Defence for Children en Unicef dat voor het eerst op een rijtje. 

Trouw - 16 jun 2017

Prostitutie goed regelen is ingewikkeld, merkt Utrecht

In Utrecht is er nog steeds geen vervanging voor de peeskamers van het Oude Zandpad. 'Ik heb weinig hoop dat het goed komt.'

Trouw - 15 jun 2017

Eis van 18 jaar tegen pastor die meisjes verkrachtte

Justitie in het Curaçaose Willemstad heeft achttien jaar cel geëist tegen een 54-jarige voorganger van de Pinkstergemeente. Die zou minstens tien jonge kerkgangers hebben verkracht, maar vermoedelij

Trouw - 15 jun 2017

BeterKeten weer uitgebreid

Naast het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis Vlietland en Maasstad Ziekenhuis, is nu ook het Albert Schweitzer ziekenhuis partner van BeterKeten. En: intensive care-experts gaan in elkaars keuken kijken.

Erasmus MC - 15 jun 2017

Meer inzicht in effecten hormoonpil tamoxifen bij borstkanker

Borstkankerpatiënten krijgen vaak de hormoonpil tamoxifen voorgeschreven. Het is al langer bekend dat dit middel de kans op terugkeer van de ziekte sterk vermindert, maar het vergroot wel de kans op

LUMC - 15 jun 2017

Welkom bij ArtsenApotheker.nl

carrie

ArtsenApotheker.nl staat onder redactie van Carrie Brodie-Meijer, arts en apotheker. info@artsenapotheker.nl

Follow ArtsenApotheker.nl on Twitter

 

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVZorgwijzerCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2017  | Home