3 resultaten in "Morning-aftermethoden "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

NHG-Standpunt Effectiviteit en veiligheid van medicamenteuze overtijdbehandeling in de huisartsenpraktijk

NHG - NHG-Standpunt - 2018
Het standpunt van het NHG medicamenteuze overtijdbehandeling (OTB) uit 2016 is nog steeds actueel. Medicamenteuze overtijdbehandeling (OTB) bestaat uit de combinatie van een orale tablet mifepriston en vier vaginale tabletten misprostol. Sunmedabon® is sinds mei 2015 in Nederland geregistreerd voor medicamenteuze OTB. De behandeling bestaat uit 1 orale tablet met 200 mg mifepriston en 4 vaginale tabletten met elk 200 microg misoprostol (36 - 48 uur later in te brengen).

LESA Orale anticonceptie en morning-afterpil

NHG-KNMP/WINAp - LESA - 2008
Deze LESA geeft aanbevelingen over verwijzen van, het geven van voorlichting aan en de verdeling van zorg en gedeelde zorg voor vrouwen die een oraal anticonceptivum (gaan) gebruiken of die de morning-afterpil nodig hebben. De aanbevelingen hebben geen betrekking op vrouwen die om andere redenen dan anticonceptie de combinatiepil gebruiken, en evenmin op nieuwere hormonale anticonceptiemethoden zoals de vaginale ring. Huisarts Wet 2008:51(12):S11-S14.

Morning After

KNMP - Patiëntenfolder

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home