3 resultaten in "Paralyse van Bell"

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Perifere aangezichtsverlamming M93

NHG - Standaard - 2010
Perifere aangezichtsverlamming: volledige of gedeeltelijke, eenzijdige verlamming van de aangezichtsmusculatuur door een functiestoornis van de nervus facialis. Bij volledige uitval is de aangezichtsmusculatuur geheel verlamd, met een hangende mondhoek en onvermogen om het oog te sluiten aan de aangedane zijde. Idiopathische perifere aangezichtsverlamming (IPAV): een perifere aangezichtsverlamming waarvoor geen oorzaak kan worden gevonden. Huisarts Wet 2010:53(8):428-35.

Paralyse van Bell: corticosteroïden in combinatie met antivirale middelen of monotherapie?

GeBu - Nieuwe onderzoeken - 2009
De paralyse van Bell wordt gekenmerkt door verlamming van de aangezichtszenuw. Conclusie onderzoekers: de toevoeging van antivirale middelen aan een behandeling met corticosteroïden heeft geen meerwaarde bij de behandeling van de paralyse van Bell. Facialis parese, Bell's palsy.

Perifere aangezichtsverlamming M93

NHG - Samenvattingskaart - 210
Perifere aangezichtsverlamming: volledige of gedeeltelijke, eenzijdige verlamming van de aangezichtsmusculatuur door een functiestoornis van de nervus facialis. Bij volledige uitval is de aangezichtsmusculatuur geheel verlamd, met een hangende mondhoek en onvermogen om het oog te sluiten aan de aangedane zijde. Idiopathische perifere aangezichtsverlamming (IPAV): een perifere aangezichtsverlamming waarvoor geen oorzaak kan worden gevonden.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home