7 resultaten in "Urologie overig"

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

NHG-Standaard Chronische nierschade M109

NHG - NHG-Standaard - 2018
De werkgroep bestond uit (in alfabetische volgorde): De Grauw W, De Leest K, Schenk P, Scherpbier-De Haan N, Tjin-A-Ton J, Tuut M, Van Balen J. De NHG-Standaard en de wetenschappelijke onderbouwing zijn een uitbreiding van de Landelijke Transmurale Afspraak Chronische nierschade en vervangt deze (Huisarts Wet 2009;52:586-97).

Nefrologie: Nierinsufficiëntie

NIV - Richtlijn
Nederlandsche Internisten Vereeniging (NIV)

Checklist Chronische Nierschade (CNS)

NHG, NIV & NFN - Checklist

Stroomschema Chronische Nierschade (CNS)

NHG, NIV & NFN - Stroomschema en Checklist
In het kader van World Kidney Day zijn door Nierstichting Nederland twee praktische tools ontwikkeld: het Stroomschema CNS en de checklist CNS.  Dit stroomschema sluit aan bij de LTA Chronische Nierschade en de NHG-Standaarden Diabetes Mellitus en CVRM. Het is in eerste instantie gemaakt in aanvulling op de zorgstandaard Vasculair Risico Management.

Het Haagsenieren protocol

Overige bronnen - Protocol flowchart
Handzame leidraad voor toepassing van de landelijke richtlijnen. 

LTA: Chronische nierschade

NHG, NIV & NFN - Landelijke transmurale afspraken - 2009
In de NHG-Standaarden Diabetes mellitus type 2 en Cardiovasculair risicomanagement worden richtlijnen gegeven voor bepaling van nierfunctie en de albumineconcentratie in de urine. 2 Deze LTA geeft een verdere uitwerking van het beleid, indien er bij deze patiënten een (micro-) albuminurie of verminderde nierfunctie wordt gevonden. Samenvattingskaartje LTA Chronische Nierschade kan op de website besteld worden.

Borderlinepersoonlijkheidsstoornis / Chronische nierschade

NVVG - Verzekeringsgeneeskundig protocol - 2009
Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2018  | Home