8 resultaten in "Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Geneesmiddelen bij Perifeer arterieel vaatlijden

Zorginstituut Nederland - Farmacotherapeutisch Kompas Groepsoverzicht

Behandelplan Perifeer arterieel vaatlijden

Zorginstituut Nederland - Farmacotherapeutisch Kompas Advies, Behandelplan, Achtergrond en Geneesmiddelen

NHG-Standaard 'Perifeer arterieel vaatlijden'

GeBu - Richtlijn farmacotherapie - 2014
Perifeer arterieel vaatlijden (PAV): atherosclerose distaal van de aortabifurcatie. Bij perifeer arterieel vaatlijden wordt onderscheid gemaakt tussen: acute ischemie van het (onder)been met bedreiging van de levensvatbaarheid van het been binnen enkele uren tot dagen en chronisch obstructief arterieel vaatlijden, onderverdeeld in claudicatio intermittens en kritieke ischemie.

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) M13

NHG - NHG-Standaard - 2014
Perifeer arterieel vaatlijden (PAV): atherosclerose distaal van de aortabifurcatie. Bij perifeer arterieel vaatlijden wordt onderscheid gemaakt tussen: acute ischemie van het (onder)been met bedreiging van de levensvatbaarheid van het been binnen enkele uren tot dagen en chronisch obstructief arterieel vaatlijden, onderverdeeld in claudicatio intermittens en kritieke ischemie.  De standaard bevat nu ook richtlijnen voor het beleid bij acute ischemie van het (onder)been in verband waarmee de vormen van perifeer arterieel vaatlijden die geleidelijk ontstaan nu worden aangeduid met de term ‘chronisch obstructief arterieel vaatlijden’. Huisarts Wet 2014;57(2):81.

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) M13

NHG - Samenvattingskaart - 2014
Perifeer arterieel vaatlijden (PAV): atherosclerose distaal van de aortabifurcatie.

Middelen bij claudicatio intermittens

Zorginstituut Nederland - Farmacotherapeutisch Kompas Achtergrondinformatie

Etalagebenen

Hartstichting - Brochure
Claudicatio Intermittens is de officiële naam voor de aandoening die beter bekend staat als etalagebenen. De naam verwijst naar het feit dat de pijn in de benen tijdens het lopen zodanig kan oplopen dat er als het ware bij iedere etalage even gepauzeerd moet worden.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home