5 resultaten in "Wintertenen/perniones "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Nifedipine helpt niet bij chronische perniones (login vereist)

H&W - Onderzoek - 2018
Het voorschrijven van nifedipine bij chronische perniones vindt steun in enkele niet-placebogecontroleerde onderzoeken en een kleine RCT van Rustin et al. uit 1989. Doel van het onderzoek was het bevestigen van de veronderstelde superioriteit van 60 mg nifedipine per dag in vergelijking met een placebo voor de behandeling van chronische perniones in de eerste lijn. Conclusie onderzoek: Nifedipine heeft geen plaats meer bij de behandeling van winterhanden en -voeten.

Vitamine D3 werkt niet bij winterhanden en wintertenen

H&W - Onderzoek - 2010
Doel van dit onderzoek was het effect na te gaan van orale toediening van 2000 IE vitamine D3 per dag bij patiënten met klachten van chronische perniones. Conclusie: Orale toediening van 2000 IE vitamine D3 per dag is niet beter dan placebo bij de behandeling van patiënten met chronische perniones. Huisarts Wet 2010;53(3):135-40.

Wintertenen (perniones)

Huidinfo.nl - Informatiefolder

NHG-Behandelrichtlijn Perniones (Wintertenen)

NHG - NHG-Behandelrichtlijn - 2018
Onder wintertenen die ook wel perniones of erythema pernio (Engels: chilblain) worden genoemd, wordt verstaan: in koude jaargetijden optredende, pleksgewijze roodheid en zwelling, gepaard gaand met jeuk, branderig gevoel en pijn.

Voetklachten

Alphega apotheek - Zelfzorgfolder
Likdoorns, overmatige eeltvorming, ingegroeide nagel, blaren, wintervoeten, zweetvoeten en voetschimmel (zwemmerseczeem, dermatomycosen).

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home