8 resultaten in "Pijnbehandeling algemeen"

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

NHG-Standpunt Cannabis

NHG - NHG-Standpunt - 2018

Pijn M106

NHG - NHG-Standaard - 2018
De NHG-Standaard Pijn is aangepast met nieuwe aanbevelingen om onnodig gebruik van opioïden te voorkomen. De aanbevelingen over opioïden zijn aangescherpt om te helpen voorkomen dat patiënten door gewenning en afhankelijkheid overmatig gaan gebruiken.

Pijn M106

NHG - Samenvattingskaart NHG-Standaard - 2018

Pijn: Herkenning en behandeling van pijn bij kwetsbare ouderen

Verenso - Richtlijn, Handleiding en Patiëntenfolder - 2011
Met de richtlijn Herkenning en behandeling van chronische pijn bij kwetsbare ouderen wil Verenso bijdragen aan een betere en snellere herkenning en behandeling van chronische pijn bij kwetsbare ouderen.

Farmacotherapeutische richtlijn 'Pijnbestrijding'

GeBu - Richtlijn farmacotherapie - 2008
Alle NSAID's kunnen voor een toename van het cardiovasculaire risico zorgen. NSAID-gebruik wordt daarom afgeraden bij een verhoogd cardiovasculair risico. Als NSAID's bij deze patiënten niet kunnen worden vermeden, wordt in de richtlijn de voorkeur aan diclofenac in combinatie met maagbescherming gegeven

NHG-Standpunt Wat is de maximale dagdosering van paracetamol die voor chronisch gebruik bij benigne aandoeningen (zoals artrose) aanbevolen kan worden?

NHG - Medisch inhoudelijk standpunt - 2004
De maximale dagdosering paracetamol die bij langdurig gebruik (langer dan één maand) aangeraden wordt, is gesteld op 2,5 gram (meeste referenties).

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home