Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
KNMG

Richtlijn Uitvoering euthanasie en hulp bij zelfdoding (2012)

KNMG - Conceptrichtlijn - 2012
Euthanasie en hulp bij zelfdoding zijn ingrijpende handelingen. Voor een veilige en zorgvuldige uitvoering hebben artsenfederatie KNMG en apothekersorganisatie KNMP een gezamenlijke Richtlijn uitvoering euthanasie en hulp bij zelfdoding opgesteld. De richtlijn vervangt de KNMP Standaard Euthanatica uit 2007 en bevat onder meer aanwijzingen voor te gebruiken euthanatica, doseringen, wijze van uitvoering en toedieningsmaterialen.

Thema Vrouwelijke genitale verminking (VGV) - Vrouwenbesnijdenis

KNMG - Modelprotocol, meldcode, kamerstuk
Meisjesbesnijdenis. Vrouwelijke genitale verminking (VGV) is de gedeeltelijke of volledige verwijdering, of elke andere beschadiging van de vrouwelijke genitaliƫn, omwille van culturele of niet-therapeutische redenen. VGV komt met name voor onder Afrikaanse migranten en is in Nederland, in tegenstelling tot jongensbesnijdenis, strafbaar als vorm van (kinder)mishandeling. Artsen mogen niet meewerken aan VGV, ook niet in symbolische vormen en ook niet in geval van toestemming van de betrokkene.

KNMG-publicaties: Palliatieve sedatie

KNMG - Richtlijn, sedatiekaart
Richtlijn palliatieve sedatie op zakformaat, KNMG-richtlijn palliatieve sedatie (2009) en Guideline for palliative sedation (2009).

KNMG-publicaties: Levenseinde

KNMG - Publicaties

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home