Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
2005

LESA Dementie met de (wijk)verpleegkundigen

NHG en V&VN - LESA - 2005
De LESA geeft aanbevelingen voor de samenwerking van huisartsen en wijkverpleegkundigen bij de diagnostiek en begeleiding van patiënten met dementie en hun naasten. Huisarts Wet 2005;48(3):124-6.

Pelvic Inflammatory Disease (PID) M50

NHG - Samenvattingskaart - 2005
‘Pelvic inflammatory disease’ (PID): ontsteking in het kleine bekken ten gevolge van verspreiding van micro-organismen(in 60% van de gevallen een seksueel overdraagbaar micro-organisme) vanuit de vagina en de cervix naar het endometrium, de tubae en aangrenzende structuren. Een PID manifesteert zich doorgaans met een subacuut klachtenpatroon; pijn in de onderbuik is obligaat.

LUTS/BPH

NVU - Richtlijn - 2005
Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU)

Standpunt: NVR-Standpunt-Coxibs-2005

NVR - Standpunt - 2005
Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR), COX-2-remmers

Lymphogranuloma venereum (LGV)

Soa Aids Nederland - Richtlijn plus stroomdiagram - 2005

Multidisciplinaire richtlijn ADHD bij kinderen en jeugdigen

GGZ en Trimbos-instituut - Multidisciplinaire richtlijn - 2005

Pelvic Inflammatory Disease (PID) M50

NHG - Standaard - 2005
‘Pelvic inflammatory disease’ (PID): ontsteking in het kleine bekken ten gevolge van verspreiding van micro-organismen(in 60% van de gevallen een seksueel overdraagbaar micro-organisme) vanuit de vagina en de cervix naar het endometrium, de tubae en aangrenzende structuren. Een PID manifesteert zich doorgaans met een subacuut klachtenpatroon; pijn in de onderbuik is obligaat. Huisarts Wet 2005;48(10):509-13.

Otitis externa M49

NHG - Standaard - 2005
Otitis externa: diffuse ontsteking van de huid van de gehoorgang met pijn, jeuk, afscheiding, schilfering, roodheid of zwelling, eventueel in combinatie met gehoorverlies.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home