Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
2008

Diabetes en ramadan

NTvG - Richtlijnen - 2008
Diabetes mellitus heeft een hoge prevalentie onder de niet-westerse medelanders van Surinaams-Hindoestaanse, Turkse en Marokkaanse afkomst. De meerderheid van deze patiëntengroep heeft een islamitische achtergrond en neemt actief deel aan het vasten tijdens de ramadan. Ned Tijdschr Geneeskd. 2008;152:1871-4

KNMP-richtlijn Online farmaceutische zorg- en dienstverlening

KNMP - Richtlijn - 2008
De Richtlijn Online Farmaceutische Zorg behandelt de farmaceutische zorg- en dienstverlening van apotheken die via het internet aan de patiënt wordt aangeboden en geleverd. Deze richtlijn is aanvullend op de Nederlandse Apotheek Norm (NAN) en is geautoriseerd in mei 2008.

COPD - Chronisch hartfalen

NVVG - Verzekeringsgeneeskundig protocol - 2008
Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG)

Schizofrenie en aanverwante psychosen - Chronische Schouderklachten

NVVG - Verzekeringsgeneeskundig protocol - 2008
Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG)

Artrose van heup en knie - Reumatoïde artritis

NVVG - Verzekeringsgeneeskundig protocol - 2008
Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG)

LESA Geneesmiddelen en verkeersveiligheid

NHG-KNMP/WINAp - LESA - 2008
Het NHG en KNMP/WINAp beogen met deze LESA overeenstemming te bereiken over de onderlinge verdeling van verantwoordelijkheden en taken tussen huisarts en apotheker en zo de samenwerking te optimaliseren. Huisarts Wet 2008:51(6):S1-S4.

LESA Orale anticonceptie en morning-afterpil 2008

NHG-KNMP/WINAp - LESA - 2008
Deze LESA geeft aanbevelingen over verwijzen van, het geven van voorlichting aan en de verdeling van zorg en gedeelde zorg voor vrouwen die een oraal anticonceptivum (gaan) gebruiken of die de morning-afterpil nodig hebben. De aanbevelingen hebben geen betrekking op vrouwen die om andere redenen dan anticonceptie de combinatiepil gebruiken, en evenmin op nieuwere hormonale anticonceptiemethoden zoals de vaginale ring. Huisarts Wet 2008:51(12):S11-S14.

Richtlijn voor diagnostiek en behandeling van epilepsie bij volwassenen met een verstandelijke beperking

NVAVG - Standaard - 2008
Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten

Erectiele disfunctie M87

NHG - Samenvattingskaart - 2008
Erectiele disfunctie (ED): het voortdurend of terugkerend onvermogen een erectie te krijgen of te behouden die voldoende is voor seksuele activiteit.

Dermatomycosen M64

NHG - Samenvattingskaart - 2008
Dermatomycosen: er is sprake van een dermatomycose als schimmels of gisten zichtbare huidafwijkingen veroorzaken. Tinea capitis, mycotische sycosis barbae, animale dermatomycose, pityriasis versicolor, intertrigo door Candida, tinea corporis, tinea manus, tinea pedis, tinea pedis met mocassinpatroon, onychomycose.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home