Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
2014

Standpunt: NVR-Standpunt-Vergelijkbaarheid TNF remmers en plaatsbepaling TNF blokker biosimilars

NVR - Standpunt - 2014
Dit standpunt betreft de voor de behandeling van reumatoïde artritis (RA), M. Bechterew/axiale-spondyloartritis (axiale-SpA), artritis psoriatica (AP) en Juveniele Idiopathische Artritis (JIA) geregistreerde TNF remmers (Adalimumab, certolizumab, etanercept, golimumab, infliximab). Andere voor reumatische aandoeningen geregistreerde niet-TNF remmende biologicals (abatacept, anakinra, rituximab, tocilizumab, ustekinumab, canakinumab) vallen buiten de scope van dit standpunt, evenals behandeling met TNF remmers bij overige (niet) geregistreerde indicaties.

Concept: NVR-Richtlijn Diagnostiek van Reumatoide Artritis Concept

NVR - Conceptrichtlijn - 2014
Initiatief: Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) In samenwerking met: het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG).

Reumatische ziekten en syndromen: NVR-Reumatische-ziekten-richtlijn-axiale-SpA-2014

NVR - Richtlijn - 2014
Axiale spondyloartritis (axiale SpA). SpA is een verzamelnaam voor een aantal inflammatoire reumatische aandoeningen van het bewegingsapparaat met verwante klinische kenmerken, genetische predispositie en familiair optreden. Tot de groep van de SpA behoren onder andere ankyloserende spondylitis, artritis psoriatica, reactieve artritis en enteropathische artritis.

Medicijnen: NVR-Medicijnen-Update_Biologicals_richtlijn-23-6-2014

NVR - Update richtlijn - 2014
Richtlijn doelmatig gebruik van biologicals bij reumatoïde artritis, axiale spondyloartritis en  artritis psoriatica.

Huidkankerpreventie en vitamine D

NVDV - Standpunt - 2014
Huidkanker is inmiddels de meest voorkomende vorm van kanker bij blanke Nederlanders. De aandoening komt veel minder vaak voor bij mensen met een licht gepigmenteerd huidtype en is zelfs een zeldzaamheid bij mensen met een donker huidtype (negroïde huidtypes).

Richtlijnen Medicijnen: Richtlijn doelmatig gebruik van biologicals bij reumatoide artritis, axialespondyloartritis en artritis psoriatica. 2014 update

NVR - Update richtlijn - 2014
Diagnose en behandeling van reumatoïde artritis (RA) is beschreven in een CBO/NVR- richtlijn 2009 (2) en de internationale EULAR richtlijn 2013 (3). Hoeksteen in de behandeling is het gebruik van conventional synthetic disease modifying antirheumatic drugs (csDMARDs), inclusief glucocorticoïden. De laatste jaren is een toenemend aantal biological DMARDs (bDMARDs) ter beschikking gekomen. Om een verantwoord gebruik te garanderen is er behoefte aan een helder standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie.

Problematisch alcoholgebruik M10

NHG - Standaard - 2014
NHG-Standaard Problematisch alcoholgebruik(Derde herziening). Huisarts Wet 2014;57(12):638-46.

Problematisch alcoholgebruik M10

NHG - Samenvattingskaart - 2014

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home