Filter op:
Soort document
Bron
Uw selectie:
Hartstichting

Fenomeen van Raynaud

Hartstichting - Informatie
Het fenomeen van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer stopt naar de vingers of tenen.

Trombose en de anticonceptiepil

Hartstichting - Brochure
In deze brochure wordt de invloed van de tweede en derde generatie anticonceptiepil op het ontstaan en beloop van trombose besproken. Erfelijke factoren kunnen in combinatie met het gebruik van de anticonceptiepil de kans op trombose verhogen.

Spataders

Hartstichting - Brochure
In deze brochure kunt u lezen hoe spataders in de benen kunnen ontstaan en wat voor klachten er op kunnen treden. Daarnaast staat beschreven welke onderzoeken u kunt krijgen en hoe spataderen behandeld kunnen worden.

Fenomeen van Raynaud

Hartstichting - Brochure
In deze brochure wordt de primaire vorm van de ziekte van raynaud beschreven.

Etalagebenen

Hartstichting - Brochure
Claudicatio Intermittens is de officiƫle naam voor de aandoening die beter bekend staat als etalagebenen. De naam verwijst naar het feit dat de pijn in de benen tijdens het lopen zodanig kan oplopen dat er als het ware bij iedere etalage even gepauzeerd moet worden.

Hartfalen

Hartstichting - Brochure
In deze brochure wordt uitgelegd wat hartfalen is. Er wordt vooral aandacht besteed aan de manier waarop hartfalen kan worden behandeld en aan de vraag hoe iemand met deze chronische aandoening het beste kan leven.

Angina Pectoris

Hartstichting - Brochure

Te hoog cholesterol

Hartstichting - Brochure
Deze brochure is bedoeld voor mensen bij wie een te hoog cholesterolgehalte is vastgesteld. Uitgelegd wordt wanneer het cholesterolgehalte te hoog is en wat de belangrijkste oorzaken en gevolgen zijn.

Overgewicht

Hartstichting - Brochure
Mensen denken bij afvallen vaak alleen aan minder eten. In deze brochure wordt ook het belang van bewegen benadrukt. Naast tips over gezonde voeding krijgt de lezer beweegadviezen.

TIA: een voorbijgaande beroerte

Hartstichting - Brochure
Deze folder geeft informatie over TIA's oftewel tijdelijke doorbloedingsstoornissen in de hersenen. Deze stoornissen gaan vaak vooraf aan een beroerte. De folder bespreekt wat een TIA precies is, hoe er onderzoek naar gedaan kan worden en wat de risicofactoren zijn.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home