6 resultaten in "Pelvic inflammatory disease (PID) "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Pelvic Inflammatory Disease (PID) M50

NHG - Samenvattingskaart - 2005
‘Pelvic inflammatory disease’ (PID): ontsteking in het kleine bekken ten gevolge van verspreiding van micro-organismen(in 60% van de gevallen een seksueel overdraagbaar micro-organisme) vanuit de vagina en de cervix naar het endometrium, de tubae en aangrenzende structuren. Een PID manifesteert zich doorgaans met een subacuut klachtenpatroon; pijn in de onderbuik is obligaat.

Richtlijn Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA)

NVDV - Richtlijn en Samenvatting - 2012-2015

Ontsteking in het kleine bekken: Ik heb een ontsteking in het kleine bekken

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBU13a) - Ziektebeschrijving - Folder - 2013
Pelvic Inflammatory Disease (PID), Bekkenontsteking, Eileiderontsteking. PBU13a. Pijn in de onderbuik is vaak de enige klacht bij een ontsteking in het kleine bekken. Andere mogelijke verschijnselen zijn koorts, een ziek gevoel en meer of andere vaginale afscheiding.

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA)

NVDV - Toelichting - 2018

Pelvic Inflammatory Disease (PID) M50

NHG - Standaard - 2005
‘Pelvic inflammatory disease’ (PID): ontsteking in het kleine bekken ten gevolge van verspreiding van micro-organismen(in 60% van de gevallen een seksueel overdraagbaar micro-organisme) vanuit de vagina en de cervix naar het endometrium, de tubae en aangrenzende structuren. Een PID manifesteert zich doorgaans met een subacuut klachtenpatroon; pijn in de onderbuik is obligaat. Huisarts Wet 2005;48(10):509-13.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home