21 resultaten in "Hand- en polsklachten"

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Hoe effectief zijn injecties met corticosteroïden bij hand- en polsklachten?

H&W - Onderzoek - 2010
Conclusie van de Groningen Hand and Wrist Injection Therapy Trial (HAWITT): Lokale corticosteroïdinjecties door de huisarts zijn op korte termijn zeer effectief tegen carpaletunnelsyndroom, trigger finger en tendovaginitis van De Quervain. Op langere termijn beklijft het effect bij trigger finger en tendovaginitis beter dan bij het carpaletunnelsyndroom. Huisarts Wet. 2010;53(4):218-25.

Polsblessure

KNGF - Patiëntenvoorlichting
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Een polsblessure is letsel aan de pols. Meestal gaat het om een letsel na een trauma, zoals een val op de uitgestrekte hand.

Hand- en polsklachten M91

NHG - Samenvattingskaart - 2010
Carpaletunnelsyndroom, Carpale tunnelsyndroom, Ganglion, Artrose van de hand, , Artrose PIP (proximale inter-falangeale gewricht) en DIP (distale interfalangeale gewricht), Trigger finger of Trigger thumb, Mallet finger, Contractuur van Dupuytren, Tendovaginitis van De Quervain, Artrose CMC-I (carpometa-carpale-I-gewricht).

Hand- en polsklachten M91

NHG - Standaard - 2010
Carpaletunnelsyndroom, Carpale tunnelsyndroom, Ganglion, Artrose van de hand, , Artrose PIP (proximale inter-falangeale gewricht) en DIP (distale interfalangeale gewricht), Trigger finger of Trigger thumb, Mallet finger, Contractuur van Dupuytren, Tendovaginitis van De Quervain, Artrose CMC-I (carpometa-carpale-I-gewricht). Huisarts Wet 2010:53(1):22-39.

Triggervinger: Ik heb een triggervinger

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9d) - Ziektebeschrijving - Folder
Synoniemen: Springvinger, Triggerfinger. Een triggervinger 'loopt vast' en blijft dan krom staan. Er zit een pees vast in de schede. Bij krachtig buigen kan de pees toch ineens een stuk doorspringen.

Peesirritatie van De Quervain: Ik heb een peesirritatie van de Quervain

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9g) - Ziektebeschrijving - Folder
Peesirritatie van De Quervain PBL9g. De zijkant van de pols, direct onder de duim, is gevoelig of pijnlijk. Strek- en spreidspier van de duim geïrriteerd. Gevolg: een te nauwe peesschede.

Malletvinger: Ik heb een malletvinger

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9e) - Ziektebeschrijving - Folder
Malletvinger, Hamervinger PBL9e.  Bij een malletvinger (of hamervinger) kan het kootje aan de top van de vinger niet gestrekt worden.

Ganglion van pols of hand: Ik heb een ganglion aan mijn pols of hand

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9b) - Ziektebeschrijving - Folder
Ganglion van pols of hand PBL9b. Een ganglion is een bobbeltje aan pols of vinger. Dit is een uitstulping van de peesschede of van het kapsel van het gewricht.

Contractuur van Dupuytren: Ik heb een contractuur van Dupuytren

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9f) - Ziektebeschrijving - Folder
Synoniem: Fibrosis palmaris. PBL9f. Een contractuur van dupuytren is een vergroeiing van bindweefsel in de handpalm. Een of meer vingers kunnen niet meer gestrekt worden.

Carpaletunnelsyndroom (CTS): Ik heb het carpaletunnelsyndroom PBL9a

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL9a) - Ziektebeschrijving - Folder

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home