55 resultaten in "Bewegingsapparaat overig"

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Hallux valgus: Ik wil schoenen kopen die gezond zijn voor mijn voeten

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder - 2017
Synoniemen:  Scheve teen, Knobbel bij grote teen

Hallux valgus: Ik heb een hallux valgus

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder - 2017
Synoniemen:  Scheve teen, Knobbel bij grote teen. Een hallux valgus is een vergroeiing van de grote teen. Daardoor gaat de grote teen scheef staan. Er ontstaat een knobbel bij de grote teen.

Hielspoor

KNGF - Patiëntenvoorlichting
Hielspoor is een verkalking onder de hiel, bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt.

Gekneusde of gebroken rib: k heb een gekneusde of een gebroken rib

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder - 2016
Synoniemen: Ribkneuzing, Ribcontusie, Ribfractuur. Bij een gekneusde rib is het weefsel rondom een rib beschadigd. Bij een gebroken rib zit er een scheur in de rib.

Ziekte van Scheuermann: Ik heb de ziekte van Scheuermann

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder - 2014
Synoniemen: Scheuermann, Juveniele kyfose. Bij de ziekte van Scheuermann zijn de wervels in het bovenste deel van de rug vergroeid. Het kraakbeen aan de voorkant van de wervels wordt langzaam in bot omgezet. De wervel wordt aan de voorkant platter dan aan de achterkant (wigvorm). Hierdoor wordt de bovenrug te bol. Deze bolling of bochel wordt ook wel kyfose genoemd. Een lichte bolling van de bovenrug is normaal. Bij de ziekte van Scheuermann is deze bolling erger dan normaal.

Monodisciplinaire Richtlijn Hamstringblessure bij sporters

VSG - Richtlijn - 2012
Stroomdiagram onderzoek en prognose hamstringblessures, Protocol revalidatie hamstringblessures

Mono-disciplinaire richtlijn Chronisch compartimentsyndroom (CCS) van het onderbeen

VSG - Richtlijn - 2010
Het inspanningsgebonden compartimentsyndroom, ook wel chronisch compartiment syndroom (CCS) of chronic exertional compartment syndrome (CECS) genoemd, manifesteert zich in verschillende, door fascie omgeven, spiergroepen. Dit beeld geeft pijn, zwelling en soms functiebeperking in de aangedane spierloges van meestal het onderbeen of de onderarmen. Iedereen kan CCS ontwikkelen, maar het beeld komt meestal voor bij sporten richtzoals hardlopen, schaatsen en wandelen en minder bij sporten zoals zwemmen en fietsen.

Mono-disciplinaire richtlijn Het mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS) bij sporters

VSG - Richtlijn - 2010
Het mediaal tibiaal stress syndroom - Inspanningsafhankelijke pijnklachten aan de posteromediale zijde van de distale tibia bij sporters, ontstaan door overbelasting - is een veel voorkomend probleem bij zowel topsporters als recreatieve sporters. Het mediaal tibiaal stress syndroom komt veelal voor binnen sporten waarin hardlopen, springen en andere herhaalde ‘high-impact’ belastingen een rol spelen, zoals hardlopen, volleybal, basketbal en turnen. Ook bij langlaufers is het een frequent voorkomende blessure, net als bij (jonge) militairen tijdens basistraining. De kans dat klachten chronisch worden is groot, waarbij toegepaste behandelingen vaak onbevredigend zijn.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home