7 resultaten in "Epicondylitis "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:

Tennsiarm of Tenniselleboog

KNGF - Patiëntenvoorlichting
Een tenniselleboog (ook wel tennisarm) is een overbelasting van pezen en/of spieren van de onderarm (de zogenaamde ‘polsstrekkers’). De aanhechtingen van de pezen van deze spieren zitten aan de boven-buitenkant van de elleboog. Soms zit de overbelasting aan de binnen-onderzijde van de elleboog. Dat heet een golferselleboog.

Golfarm: Ik heb een golfarm

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder
Synoniemen: Golfelleboog, Epicondylitis medialis. De plek waar de onderarmspieren vastzitten aan de binnenste elleboogknobbel is geïrriteerd. Het doet pijn als u uw hand dichtknijpt, uw pols naar voren buigt en uw onderarm naar binnen draait. Waarschijnlijk ontstaat het door overbelasting.

Pijnlijke elleboog (login vereist)

H&W - Spreekuur! - 2012
Van de nieuw gepresenteerde elleboogklachten blijkt 65% een epicondylitis lateralis, 5% een epicondylitis medialis en 9% een bursitis olecrani. Huisarts en Wetenschap, jaargang 2012, nummer 3:136-136

Epicondylitis M60

NHG - Samenvattingskaart - 2009
Epicondylitis lateralis (tennisarm) en medialis humeri (golferselleboog): aandoeningen van de origo van de pols- en vingerextensoren respectievelijk -flexoren, die gepaard gaan met pijn op of rond de epicondylus lateralis respectievelijk medialis.

Tenniselleboog

Operatieinfo.nl - Patiënteninformatie
Epicondylitis lateralis 

Tennisarm: Ik heb een tennisarm

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL6a) - Ziektebeschrijving - Folder
Tennisarm algemeen PBL6a. De plek waar de onderarmspieren vastzitten aan de buitenste elleboogknobbel is geïrriteerd. Het doet pijn als u uw hand dichtknijpt, uw pols naar achteren buigt en uw onderarm naar buiten draait. Waarschijnlijk ontstaat het door overbelasting. Synoniemen: Tenniselleboog, Epicondylitis lateralis.

Epicondylitis M60

NHG - Standaard - 2009
Epicondylitis lateralis (tennisarm) en medialis humeri (golferselleboog): aandoeningen van de origo van de pols- en vingerextensoren respectievelijk -flexoren, die gepaard gaan met pijn op of rond de epicondylus lateralis respectievelijk medialis. Huisarts Wet 2009;(3):140-6.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home