Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
Gezondheidsraad
  • Pagina
  • «
  • 1
  • 2
  • »

Zwangerschapsimmunisatie door rode bloedcellen

Gezondheidsraad - Advies - 2009
Tijdens of na een zwangerschap kunnen vrouwen antistoffen maken tegen rode bloedcellen van het (ongeboren) kind. Deze antistoffen kunnen leiden tot afbraak van de rode bloedcellen van de foetus en de pasgeborene, en dat kan ziekte of zelfs de dood tot gevolg hebben. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden toegenomen om antistofvorming tegen te gaan. Nederlands onderzoek in het kader van het project Opsporing en Preventie Zwangerschapsimmunisatie (het OPZI-project) heeft hieraan een aanzienlijke bijdrage geleverd. De implicaties van die ontwikkelingen vormen de basis voor het advies van de Gezondheidsraad dat vandaag door de minister van VWS in ontvangst is genomen.

Autismespectrumstoornissen: een leven lang anders

Gezondheidsraad - Advies - 2009
Wat is een autismespectrumstoornis? Komt het vaker voor dan vroeger? Welke aanpak is gewenst om kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een dergelijke stoornis zo goed mogelijk te laten functioneren in het gezin, onderwijs, en werk?

Briefadvies Bijeenkomst over Q-koorts in Nederland

Gezondheidsraad - Advies - 2008
Publicatienummer 2008/28.

Voedselallergie

Gezondheidsraad - Advies - 2007

Verzekeringsgeneeskundige protocollen: Angststoornissen, Beroerte, Borstkanker

Gezondheidsraad - Verzekeringsgeneeskundig protocol - 2007
Publicatie (ISBN-13: 978-90-5549-639-6), samenvatting en persbericht. 

Dyslexie. Afbakening en behandeling

Gezondheidsraad - Advies - 1995

Het chronische-vermoeidheidssyndroom

Gezondheidsraad - Advies - 2005
Bijna ieder mens voelt zich wel eens moe of zelfs uitgeput. Meestal weet men hoe dat komt en gaat het vanzelf of na wat extra rust over. Bij het chronische-vermoeidheids-syndroom (CVS) is dat niet zo. Patiënten met CVS voelen zich voortdurend moe en uitgeput en hebben daarbij ook allerlei andere lichamelijke klachten. CVS is ook bekend als ‘ME’ (myalgische encephalomyelitis), een term die de commissie niet gebruikt omdat die ten onrechte suggereert dat er een ontsteking is van hersenen en ruggenmerg.  CVS is een controversiële aandoening.

Hersenletsel bij boksers en voetballers

Gezondheidsraad - Advies - 2003

Immunisatie tegen tetanus bij verwonding

Gezondheidsraad - Advies - 2003
Wie een wond heeft die in contact is geweest met grond, loopt het risico van besmetting met de bacterie die tetanus veroorzaakt. De gevolgen van een dergelijke besmetting kunnen ernstig zijn als de persoon niet of te lang geleden is ingeënt. Deze gevolgen kunnen echter bestreden worden met tetanus-immunoglobuline: een antistofpreparaat dat gemaakt wordt uit menselijk bloed.

  • Pagina
  • «
  • 1
  • 2
  • »

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeMinisterie VWSNTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2023  | Home