Filter op:
Soort document
Bron
Uw selectie:
KNO

Hoofd-halsgezwellen

KNO - Patiënteninformatie
Hier vindt u links naar websites die gaan over kwaadaardige hoofd-halsgezwellen.

Flexibel neus-keelonderzoek

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over neusendoscopie (kijkonderzoek van de neus). U kunt over het gebruik van een flexibel kijkbuisje ook informatie vinden op de voorlichtingspagina flexibel neus-keelonderzoek.

BCD (bone conduction device)

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina heeft als doel u te informeren over een bone conduction device (BCD), oftewel een in het bot verankerd hoorapparaat.

Hyperacusis

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina gaat over hyperacusis. Hyperacusis is Grieks voor: ik hoor teveel. Mensen die dit hebben (naar schatting 3% van de Nederlandse bevolking) ervaren gewone geluiden als hinderlijk, irritant of zelfs pijnlijk.

Eenorigheid

KNO - Patiënteninformatie
Als iemand met één oor slecht of helemaal niet hoort en met het andere oor goed, is er sprake van éénzijdige slechthorendheid. In het Engels wordt dit 'Single-Sided Deafness (SSD)' of 'unilateral hearing impairment' genoemd. Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over horen met één oor.

Audiologisch Centrum

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over een audiologisch centrum (AC) in samenhang met de voorlichtingspagina over het gehooronderzoek.

Reuk

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over reuk en reukstoornissen, de werking van het reukorgaan, de oorzaken, behandeling en adviezen bij reukverlies. Naast deze voorlichtingspagina adviseren wij u ook kennis te nemen van de pagina over smaak en smaakstoornissen.

Plotselinge doofheid

KNO - Patiënteninformatie
Deze pagina heeft tot doel u informatie te geven over plotselinge doofheid.

Otosclerose

KNO - Patiënteninformatie
Op deze pagina vindt u informatie over otosclerose en stapedotomie. Naast deze voorlichtingspagina adviseren wij u ook de pagina over ooroperatie te lezen.

Oordruppelen

KNO - Oordruppelinstructie
Op deze pagina kunt u lezen hoe een oor gedruppeld moet worden. Lees ook de voorlichtingspagina oordruppels.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home