Filter op:
Soort document
Bron
Jaartal
Uw selectie:
Overige richtlijnen

Protocol Diabeteszorg Hoogbejaarden in verzorgings- en verpleeghuizen

Langerhans - Protocol
In dit protocol wordt getracht tot een aanzet van protocollering te komen van de zorg voor de oudere mens met diabetes.

Adviezen voor Diabetespatiënten tijdens de Ramadan

Slotervaartziekenhuis - Advies
In samenwerking met diverse partners, waaronder de NDF (www.diabetesfederatie.nl) en de Jan van Ooijenstichting (www.janvanooijen.nl) is dit jaar een nieuwe brochure met informatie over diabetes en ramadan en daarnaast een nieuwe kaart met adviezen voor medicatie-aanpassingen voor moslims met diabetes die willen vasten tijdens de ramadan opgesteld.

Zwangerschapsimmunisatie door rode bloedcellen

Gezondheidsraad - Advies - 2009
Tijdens of na een zwangerschap kunnen vrouwen antistoffen maken tegen rode bloedcellen van het (ongeboren) kind. Deze antistoffen kunnen leiden tot afbraak van de rode bloedcellen van de foetus en de pasgeborene, en dat kan ziekte of zelfs de dood tot gevolg hebben. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden toegenomen om antistofvorming tegen te gaan. Nederlands onderzoek in het kader van het project Opsporing en Preventie Zwangerschapsimmunisatie (het OPZI-project) heeft hieraan een aanzienlijke bijdrage geleverd. De implicaties van die ontwikkelingen vormen de basis voor het advies van de Gezondheidsraad dat vandaag door de minister van VWS in ontvangst is genomen.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2019  | Home