Inloggen

Samenwerking voor effectieve voorlichting veilig slapen

Bron: Veiligheid.nl • zaterdag 10 november 2018 21:54

De Consumentenbond, adviescommissie preventie wiegendood, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en VeiligheidNL slaan de handen ineen om informatie rondom veilig slapen toegankelijker te maken voor alle (aankomende) ouders en professionals. De ambitie is om hiermee de babysterfte door wiegendood verder terug te dringen.
 
In april 2015 heeft het NCJ de preventieactiviteiten op het gebied van wiegendood overgenomen van de Stichting Wiegedood. De informatie van www.wiegedood.org is sindsdien vindbaar op de website van het NCJ, maar die richt zich primair op professionals in de jeugdgezondheidszorg (jeugdartsen en -verpleegkundigen). Om een grotere groep mensen (o.a. ouders) te bereiken, is gekeken naar samenwerkingspartners om de informatie over (preventie van) wiegendood op meerdere plekken onder te brengen. Die samenwerkingspartners vond het NCJ in de Consumentenbond en VeiligheidNL.
 
Wiegendood cijfers
De CBS sterftecijfers over wiegendood laten zien dat het aantal gevallen van wiegendood in Nederland en andere westerse landen voortdurend afneemt, dankzij toenemende kennis en groeiend inzicht in preventiemogelijkheden. Bekijk CBS statistieken



Lees verder op de website van Veiligheid.nl.

www.veiligheid.nl/...erking-voor-effectieve-voorlichting-veilig-slapen