Inloggen

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

Bron: Radboudumc • vrijdag 23 augustus 2019 22:30

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je hiermee? Bezoekers van Lowlands doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten en ouders van kinderen met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ te helpen bij een keuze om wel of niet een operatie te laten doen.


Bezoekster Maaike (25) heeft zojuist deelgenomen aan het onderzoek. Ze heeft aan de hand van tekeningen van het vrouwelijk geslacht vragen ingevuld hoe haar eigen geslacht eruit ziet en hoe tevreden hoe ze hierover is. ‘Prima om te doen’, zegt ze luchtig. ‘Het is toch een onderwerp waar een beetje een taboe op zit. Al ben ik er zelf niet zo mee bezig, ook niet hoe een man zijn geslacht eruit ziet. Toch kunnen mensen er onzeker over zijn, of om medische redenen een afwijkend geslachtsdeel hebben. Daarom vind ik het belangrijk om mee te doen.’

Wat heb jij in je broek?
Elk jaar worden er kinderen geboren met een variatie van het geslachtsdeel. Dan is soms niet duidelijk of het een jongetje of meisje is. Soms wel, maar ziet hun geslachtsdeel er anders uit dan gemiddeld. Voor dit onderzoek vraagt het team van het Radboudumc expertisecentrum DSD anoniem aan Lowlands-bezoekers hoe hun geslachtdeel eruitziet en hoe blij ze daarmee zijn.

‘Onderzoek toont aan dat hoe tevreden je bent met je uiterlijk vooral wordt beïnvloed door hoe mooi je je voelt in plaats van hoe je er feitelijk uitziet. Geldt dit ook voor je tevredenheid over je geslachtsdeel?’, zegt onderzoeker/seksuoloog Paul Rabsztyn. In een anonieme vragenlijst krijgen Lowlands-bezoekers plaatjes van geslachtsdelen te zien, en beantwoorden zij vragen over het uiterlijk van en de tevredenheid over hun geslachtsdeel en dat van hun eventuele sekspartner.


Lees verder op de website van het Radboudumc.


 

www.radboudumc.nl/...derzoek-hoe-tevreden-ben-jij-over-je-piem-of-poes