5 resultaten in "Epicondylitis "

 
Filter op:
Soort document
Bron
Uw selectie:

Tennsiarm of Tenniselleboog

KNGF - Patiëntenvoorlichting
Een tenniselleboog (ook wel tennisarm) is een overbelasting van pezen en/of spieren van de onderarm (de zogenaamde ‘polsstrekkers’). De aanhechtingen van de pezen van deze spieren zitten aan de boven-buitenkant van de elleboog. Soms zit de overbelasting aan de binnen-onderzijde van de elleboog. Dat heet een golferselleboog.

Golfarm: Ik heb een golfarm

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief - Ziektebeschrijving - Folder
Synoniemen: Golfelleboog, Epicondylitis medialis. De plek waar de onderarmspieren vastzitten aan de binnenste elleboogknobbel is geïrriteerd. Het doet pijn als u uw hand dichtknijpt, uw pols naar voren buigt en uw onderarm naar binnen draait. Waarschijnlijk ontstaat het door overbelasting.

Tennisarm: Ronald Korsten - Zelfdiagnose-test voor tennisarm

Overige bronnen - Zelftest
Test op site van fysiotherapeut Ronald Korsten.

Tenniselleboog

Operatieinfo.nl - Patiënteninformatie
Epicondylitis lateralis 

Tennisarm: Ik heb een tennisarm

NHG-Thuisarts.nl - NHG-Thuisartssituatie i.p.v. NHG-Patiëntenbrief (PBL6a) - Ziektebeschrijving - Folder
Tennisarm algemeen PBL6a. De plek waar de onderarmspieren vastzitten aan de buitenste elleboogknobbel is geïrriteerd. Het doet pijn als u uw hand dichtknijpt, uw pols naar achteren buigt en uw onderarm naar buiten draait. Waarschijnlijk ontstaat het door overbelasting. Synoniemen: Tenniselleboog, Epicondylitis lateralis.

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSNTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2020  | Home