Weer een alzheimer-studie gestopt

Weer een alzheimer-studie gestopt

MSD stopt de studie met verubecestat bij patiënten met een milde tot ernstige vorm van de ziekte van Alzheimer vanwege een gebrek aan effect. Dat maakte de fabrikant deze week bekend.
Weer een alzheimer-studie gestopt
Onlangs zei neuroloog Niels Prins, directeur van het Alzheimer Research Center, in het Pharmaceutisch Weekblad dat het een eerste kandidaat zou kunnen zijn, als de resultaten in fase III (die komende zomer werden verwacht) net zo veelbelovend zouden zijn als in fase I.

Voor mensen met een voorstadium van alzheimer (milde cognitieve stoornis) is er nog hoop. De fase III-studie (APECS) die het effect van verubecestat in dit stadium bestudeert, loopt wel door. Uit de EPOCH-studie blijkt niet dat het middel onveilig zou zijn. De resultaten van APECS worden verwacht in februari 2019.    

Verubecestat is gericht tegen het alzheimereiwit amyloïd-bèta. Het remt de vorming ervan via het enzym bèta-secretase (BACE).

 

https://www.pw.nl/nieuws/2017/weer-een-middel-tegen-alzheimer-van-de-baan

Welkom bij ArtsenApotheker.nl

carrie

ArtsenApotheker.nl staat onder redactie van Carrie Brodie-Meijer, arts en apotheker. info@artsenapotheker.nl

Follow ArtsenApotheker.nl on Twitter

 

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVZorgwijzerCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeRijksoverheid - VWSProeftuin Groningen NTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2018  | Home