Inloggen

KNMP-richtlijn Diabetes geeft diabeteszorg in regio vorm

Bron: Pharmaceutisch Weekblad (PW) • woensdag 18 december 2019 11:46
 

De KNMP-richtlijn Diabetes Mellitus type 2, onlangs geautoriseerd, is de eerste richtlijn die specifiek is gericht op de zorg die openbaar apothekers verlenen aan diabetespatiënten.



De richtlijn bevat algemene kernaanbevelingen over onder meer het maken van samenwerkingsafspraken en kernaanbevelingen over farmaceutische zorg en farmacotherapie.


Steven Verhagen-Smits, bestuurder van de Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO): “Deze richtlijn geeft openbaar apothekers, en kaderapothekers diabetes in het bijzonder, houvast om diabeteszorg in de regio vorm te geven. Naast de kern­-aanbevelingen bevat de richtlijn ook een addendum waarin implementatie-aanbevelingen zijn beschreven.”


Een kwalitatief implementatieonderzoek is uitgevoerd met als thema ‘Implementatie van de KNMP-richtlijn Diabetes Mellitus type 2’. Op de vraag waarmee de apotheker het grootste verschil in de behandeling maakt, werden in de tien workshops dezelfde drie aspecten benoemd: expertise, consultvoering en samenwerking met lokale/regionale ketenpartners.


De richtlijn is te vinden via KNMP.nl/richtlijndiabetes.



www.pw.nl/.../knmp-richtlijn-diabetes-geeft-diabeteszorg-in-regio-vorm