Inloggen

Gecertificeerde dataverwijdering volgens de vernieuwde AVG

Bron: Persbericht Ducore Stealth • vrijdag 20 december 2019 13:14

Circulair verantwoord ondernemen blijft toch een vak apart. Door de milieuvriendelijke manier van werken kunnen datadragers met behulp van Ducore Stealth na het gecertificeerd wissen weer opgeschoond en circulair opnieuw worden ingezet. Een groene en veilige wereld gaat zo hand in hand.
 
Door een innovatieve manier van werken is het nu ook mogelijk om met onze mobiele datavernietigingsstations mobiele telefoons, tablets, systemen, servers, enzovoort te wissen op locatie. Ducore Stealth (link naar de website) biedt de zekerheid dat alle data van deze datadragers veilig en volgens de vernieuwde AVG wetgeving gewist worden. De datadragers hoeven het pand niet te verlaten. Daardoor wordt de  kans op een datalek na verwerking uitgesloten.

Data vernietigen, een Circulaire benadering
Na verwerking ontvangt de klant de bijbehorende certificaten van de datadragers. De mobiele telefoons en tablets worden weer voorzien van het originele besturingssysteem en zijn gereed voor hergebruik. Ducore Stealth vernietigd data dusdanig dat elke vorm van recovery onmogelijk is.



Voorbeelden van persoonlijke informatie op een mobiele telefoon of tablet zijn: zakelijke e-mails met gegevens over klanten en medewerkers, contactgegevens, zakelijke apps met bedrijfsgevoelige informatie, wachtwoorden (bijvoorbeeld van een WiFi netwerk of VPN’s), documenten en foto’s (zowel zakelijk als privé). Ducore Stealth helpt bedrijven ook bij een eventuele personeelsverkoop, schenking, opkoop en verkoop.

Ducore Stealth, Pascallaan 15, 8218 NJ Lelystad, 0320 80 99 85, sandra@ducorestealth.nl, www.ducorestealth.nl

www.ducorestealth.nl