Inloggen

Update over formulariumgericht voorschrijven (FGV)

Bron: LHV • zaterdag 23 mei 2020 20:32

Er blijven veel vragen komen over formulariumgericht voorschrijven. Dat is niet verwonderlijk, want het gaat over een systematiek die nog doorontwikkeld wordt. In dit bericht leest u de laatste stand van zaken per verzekeraar.
Veel vragen van huisartsen gaan over de hoogte van uitbetaling. De keuze voor een andere systematiek betekent dat de verdeling van de beschikbare gelden anders is dan voorheen. Daarbij wordt iedere huisarts individueel afgerekend op het formularium van zijn keuze.

Nu de betaling voor 2018 is afgerond, blijkt dat sommige huisartsen minder krijgen betaald dan voorheen, terwijl andere huisartsen juist meer krijgen. Huisartsen willen hier een verklaring voor. Verzekeraars zeggen dat zij voor resultaatbeloning (S3) op macroniveau nagenoeg hetzelfde budget beschikbaar hebben gesteld.

Status per verzekeraar
Door de nieuwe systematiek, met één indicator die nog onvoldoende onderscheid maakt tussen praktijken, komt het voor dat praktijken wat betreft beloning er op voor- en achteruit gaan t.o.v. de vorige systematiek.

Lees verder op de website van de LHV.

www.lhv.nl/.../nieuws/update-over-formulariumgericht-voorschrijven-fgv