Inloggen

Financiering voor ontwikkeling van innovatieve inhalatietherapie voor COPD-patiënten

Bron: Rijksuniversiteit Groningen • vrijdag 16 juli 2021 15:44

Het Groningse Griphingo Pharmaceuticals, een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft financiering verworven om toegepast vervolgonderzoek te kunnen doen naar de ontwikkeling van een innovatieve inhalatietherapie voor COPD-patiënten. Voor de ontwikkeling van deze therapie gaat de start-up samenwerken met een netwerk van experts op het gebied van COPD en geneesmiddelenontwikkeling uit de noordelijke regio.

De start-up is een initiatief van Martijn en Winant Zwinderman en komt voort uit Martijn Zwindermans promotieonderzoek aan het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP). Onder leiding van Frank Dekker, hoogleraar Farmaceutische epigenetica, ontdekte Zwinderman een innovatief werkingsmechanisme voor de aanpak van COPD. Met de inhalatietherapie wil start-up Griphingo de kwaliteit van leven van miljoenen COPD-patiënten in de toekomst verbeteren.

Verbeterde werking en minder bijwerkingen
Martijn Zwinderman, oprichter en CEO Griphingo: “De huidige behandeling van COPD werkt onvoldoende om de ontstekingsreacties in de longen van COPD patiënten te onderdrukken en heeft bovendien veel bijwerkingen.

Lees verder op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

www.rug.nl/...ng-van-innovatieve-inhalatietherapie-voor-copd-patienten