Inloggen

Onderzoek naar infecties met corona bij volledige vaccinatie

Bron: Maastricht UMC+ • zondag 2 januari 2022 14:31

Het aantal infecties bij volledig gevaccineerde mensen – de zogenaamde doorbraakinfecties – is sterk toegenomen sinds de komst van de deltavariant. Mensen die gevaccineerd zijn met AstraZeneca en Janssen maken de meeste kans op een doorbraakinfectie. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling medische microbiologie van het Maastricht UMC+.

Het onderzoeksteam, met als hoofdonderzoeker medisch moleculair microbioloog in opleiding Jozef Dingemans, analyseerde 378 doorbraakinfecties die tussen januari en juli van dit jaar plaatsvonden in Zuid-Limburg. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd als voorpublicatie in MedRxiV.

Analyse doorbraakinfectie
Van de 387 doorbraakinfecties gingen de onderzoekers na om welke variant het ging, hoe oud de patiënt was, van welke symptomen sprake was en welk vaccin de geïnfecteerde persoon had ontvangen. Zo konden verschillen en verbanden tussen deze onderdelen in kaart worden gebracht. De belangrijkste conclusie is dat dat mensen die Janssen of AstraZeneca hadden ontvangen, sneller te maken kunnen krijgen met een doorbraakinfectie.

Lees verder op de website van het Maastricht UMC+.

www.mumc.nl/...zoek-naar-infecties-met-corona-bij-volledige-vaccinatie