Inloggen

SKI-tool kijkt door de muren van zorginstellingen

Bron: Zorginstituut Nederland • vrijdag 24 juni 2022 17:50

Het is geruisloos doorgevoerd, maar het vermelden waard: de publieksvriendelijke ontsluiting en uitbreiding van de zogeheten SKI-tool. Met deze tool kan voortaan iedereen opzoeken hoe ziekenhuizen en zelfstandige klinieken per behandeling kwalitatief en kwantitatief ten opzichte van elkaar presteren.

De foto toont een zorgverlener bij een patiënt in een ziekenhuisbed. De foto is van achter het ziekenhuisbed gemaakt, we zien alleen de bovenkant van het hoofd en een been van de patiënt. De zorgverlener draagt blauwe beschermende kleding, een paars haarnetje en een mondkapje en buigt zich over de patiënt. Naast het bed hangt een infuus,

Zorginstituut financiert open toegang
De SKI-tool, voluit Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren, is een online product van Dutch Hospital Data (DHD). Met een financiering van ongeveer € 15.000 heeft Zorginstituut Nederland ervoor gezorgd dat de verplichte kwaliteitsindicatoren medisch-specialistische zorg (MSZ) en integrale geboortezorg voor iedereen zijn ontsloten. Ook de zogeheten klantpreferente MSZ-indicatoren zijn aan de SKI-tool toegevoegd. Die maken inzichtelijk wat voor patiënten het zwaarst weegt bij het kiezen van een zorginstelling en het ondergaan van een behandeling.

Lees verder op de website van het Zorginstituut Nederland.

www.zorginstituutnederland.nl/...kt-door-de-muren-van-zorginstellingen