Inloggen

Kamerdebat IZA: veel aandacht voor huisartsenzorg

Bron: LHV • zaterdag 15 oktober 2022 8:43

Het realiseren van Meer Tijd voor de Patiënt voor de huisartsen en het versterken van de eerste lijn, het gebrek aan vertrouwen, spreiden van opleidingsplaatsen en het verminderen van regeldruk in de zorg. Dat waren belangrijkste huisartsenonderwerpen die tijdens het debat over het Integraal Zorg Akkoord in de Tweede Kamer besproken werden.


De Tweede Kamer sprak op 12 oktober over het Integraal Zorgakkoord met alle drie de bewindspersonen van VWS. Vertrouwen was een van de belangrijke onderwerpen die de Kamerleden bespreekbaar maakten. Dat dit vertrouwen ontbreekt vindt bijvoorbeeld Corinne Ellemeet (GroenLinks mede namens PVDA) niet gek. “Er zijn eerder mooie beloftes gedaan in akkoorden, die vervolgens niet worden nagekomen.” Ellemeet vroeg de minister vervolgens: “Wat als de afspraken weer niet worden nagekomen, grijpt de minister met dit akkoord dan wél in?”

Minister Kuipers gaf aan dit te willen doen en zich in te zetten voor het nakomen van de afspraken en wees op de nieuwe ANW tarieven: via de beloofde kwartaal-overleggen wil de minister de overige afspraken gaan monitoren en wil hij partijen aanspreken om de doelen in het IZA te halen.

Lees verder op de website van het LHV.

www.lhv.nl/nieuws/kamerdebat-iza-veel-aandacht-voor-huisartsenzorg/