Inloggen

Speciale FTO-materialen beschikbaar voor Cardiale Amyloïdose tijdens de Week van het Hartfalen

Bron: ArtsenApotheker.nl • vrijdag 19 april 2024
In het kader van de Week van het Hartfalen (22-28 april) zijn er nu speciale FTO-materialen beschikbaar voor zorgprofessionals die zich willen verdiepen in Cardiale Amyloïdose. Deze zeldzame aandoening, die ook wordt besproken bij de Zeldzame Ziekten op de NHG-website, vraagt om specifieke kennis en herkenningsvaardigheden.

Cardiale amyloïdose is een zeldzame aandoening waarbij eiwitvezels, genaamd amyloïde, zich opstapelen in het hartweefsel. Deze opeenhoping verstoort de normale structuur en functie van het hart, wat kan leiden tot hartfalen en andere ernstige complicaties. Typische symptomen zijn kortademigheid, vermoeidheid, vochtophoping en hartkloppingen. Vroege diagnose is cruciaal voor het beheren van de aandoening en het verbeteren van de prognose.

De materialen omvatten onder andere een korte FTO-presentatie en een diagnosehulp die zorgprofessionals ondersteunt bij het herkennen van Cardiale Amyloïdose. De diagnosehulp geeft aan op welke verschijnselen rode vlaggen zijn bij de diagnose. Deze waardevolle middelen zijn beschikbaar op FTO.nu onder het onderwerp Cardiale Amyloidose.

Op FTO.nu vind je tevens een quick update, kennisquiz en beslisboom over Cardiale Amyloïdose, waardoor je je kennis over deze aandoening verder kunt verdiepen.

Het is van groot belang dat zorgprofessionals goed op de hoogte zijn van deze zeldzame aandoening om tijdige diagnose en passende behandeling te kunnen garanderen. Deze materialen bieden daarbij waardevolle ondersteuning. Neem dus zeker een kijkje op FTO.nu!
www.artsenapotheker.nl/fto/onderwerpen/cardiale-amyloidose