IEMT (Integral Eye Movement Therapy): een nieuwe kwakzalveraanwinst

‘Goed nieuws! Vanaf 1 september kun je van de overheid een subsidie krijgen van €1000 per jaar om jezelf te ontwikkelen, namelijk het STAP-budget’, juicht Response Instituut in Roermond, opleider van kwakzalverij-activiteiten als hypnose, NLP (neuro-linguïstisch programmeren) en IEMT (Integral Eye Movement Therapy), op zijn website. ‘Wanneer je tussen 27 september 2022 en 1 december 2022 een opleiding begint bij ons, neem dan nú je kans om gebruik te maken van je STAP-budget.‘

IEMT, aanleunend tegen het breed toegepaste EMDR, is een hype in het land der kwak-coaches. ‘Integral Eye Movement Therapie (IEMT) is een verrassend snelle en effectieve therapie die positieve verandering creëert op het vlak van ongewenste emotionele- en identiteitsimprints’, claimen behandelaars.

STAP-subsidie
De recent in het leven geroepen STAP-subsidieregeling speelt een rol in de opmars van IEMT. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De regeling ligt onder vuur omdat niet alleen serieuze cursussen worden gesubsidieerd maar ook kwakzalver-opleidingen voor bijvoorbeeld handoplegger, kleurentherapeut, bach-bloesemtherapeut en IEMT.

Twee CDA-kamerleden hebben hier in september vragen over gesteld aan de verantwoordelijke minister van Sociale Zaken, Karien van Gennip. Zie het naschrift bij het stuk over UWV op deze website. De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) nomineerde de minister eind september voor haar Meester Kackadorisprijs 2022, voor het faciliteren van kwakzalverij. In het kielzog van de minister werd ook de uitvoerende instantie UWV genomineerd.

Lees verder op de website van de  Vereniging tegen de Kwakzalverij.

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/iemt-integral-eye-movement-therapy-een-nieuwe-kwakzalveraanwinst/

Welkom bij ArtsenApotheker.nl

carrie

ArtsenApotheker.nl staat onder redactie van Carrie Brodie-Meijer, arts en apotheker. info@artsenapotheker.nl

Follow ArtsenApotheker.nl on Twitter

 

Onze bronnen: SFKKNMPNHG NIVELGGZ Trimbos-instituut PW LHVCollege ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)RIVM -plaatjeMinisterie VWSNTvGIVM GeBu

Copyright © 2003-2022  | Home