Nieuws

‘De tien procent aansprakelijkheid in de Srebrenica-uitspraak is een vreemde werkelijkheid’

De Nederlandse Staat is aansprakelijk voor de dood van 350 moslimmannen tijdens de val van Srebrenica in 1995. Wel maar een klein beetje.

Trouw - 19 jul 2019

'Nederlandse Staat deels aansprakelijk voor dood moslimmannen Srebrenica'

De Nederlandse Staat is voor een klein deel aansprakelijk voor de dood van 350 moslimmannen in Srebrenica. Dat oordeelde de Hoge Raad vandaag in Den Haag.

Trouw - 19 jul 2019

Fiscus frustreert informatieverzoeken van gedupeerden in toeslagaffaire

Ouders van wie jaren geleden onterecht de kinderopvangtoeslag werd stopgezet, willen inzage in het onderzoeksdossier van de Belastingdienst. Maar die voelt daar weinig voor.

Trouw - 19 jul 2019

Wat je moet weten over de pensioenkortingen

Nog geen maand na het sluiten van een nieuw pensioenakkoord blijkt dat ook de twee grootste fondsen misschien volgend jaar al moeten korten. Wat is er aan de hand? Vijf vragen en antwoorden.

Trouw - 19 jul 2019

Bedreiging en geweld zijn gangbaar op de huisartsenpost

Medewerkers van huisartsenposten hebben vaak te maken met bedreiging en soms met geweld, blijkt uit onderzoek van Trouw. Ze wijten het aan een ‘consumentenmentaliteit’ bij de patiënt.

Trouw - 19 jul 2019

Het kaartenhuis is ingestort. Wat nu met het stikstofprobleem?

Wat ging er mis bij de Nederlandse aanpak van stikstof? En hoe moet het verder nu allerlei bouwprojecten niet toegestaan zijn?

Trouw - 19 jul 2019

Het Haga Lyceum heeft de financiën op orde, zegt de accountant

Een onafhankelijke accountant keurt de jaarrekening van het Haga Lyceum goed terwijl de onderwijsinspectie de school van ‘financieel wanbeheer’ beticht. Hoe kan dat?

Trouw - 18 jul 2019

Nida gaat boetes van nikabdraagsters betalen

Vrouwen die straks een boete krijgen voor het dragen van een gezichtssluier op een plek waar dat niet mag, kunnen een beroep doen op de politieke partij Nida. Die biedt aan om de boetes te betalen. De

Trouw - 18 jul 2019

Is Fons de Poel nodig als Harm Edens al aan de Via Gladiola staat?

Oergezellig, iedere avond dat programma over de Nijmeegse Vierdaagse van Fons de Poel en Sander de Kramer bij KRO-NCRV op NPO1. Maar als je ziet wat een werk en feest Omroep Gelderland van de verslagl

Trouw - 18 jul 2019

Copyright © 2003-2019  | Disclaimer | Copyrights | Privacy statement | Redactie- en Partnerstatuut | Contact